Menu

Wat is De UITblinker?

De Uitblinker is in 2004 ingesteld door de leden van de gemeenteraad van Vlaardingen en is bedoeld als stimulans voor de lokale horeca om positief bij te dragen aan de sociale samenhang in de stad. In 2012 kwam daar ook nog eens de Uitschenker bij, een prijs voor de beste gastheer/gastvrouw in de horeca. De prijs bestaat uit een glazen kunstwerk van kunstenares Marjon Hoogendijk. De trofee mag een jaar lang pronken in het bedrijf van de winnaar. Achtereenvolgens was de trofee te vinden in De Salon, Hard Times, De Kroon, D’Oude Stoep, De Waal, restaurant De Krabbeplas, De Panda, Irish Pub, Delta Hotel, Bierlokaal Antonius en wie zou dit jaar de trofee winnen.

De Uitblinker zal begin 2015 waarschijnlijk voor het laatst uitgereikt worden. De komende tijd zal de jury zich dus nog eenmaal richten op wie zich het meest en best wist te onderscheiden. Namens de raad zitten hier in: Marco van Unen (CDA), Arne van der Zande (VV2000/Leefbaar Vlaardingen), Stefanie Solleveld (PvdA) en Ron Boers (ONS Vlaardingen).

Winnaar 2013

Bierlokaal Antonius heeft de UITblinker 2013 gewonnen en is daarmee de tiende zaak die met deze Vlaardingse horecaprijs in het zonnetje wordt gezet. UITschenker van 2013 werd Yf Penders van het Delta Hotel. Zij volgt daarmee Raymond van Willigen van Café Mes op die de eerste winnaar was van deze prijs voor horecapersoneel.

bierlokaal_antonius_winnaar_2013

Foto: Vlaardingen24.nl

De vakjury De UITblinker

jury-vakprijs

Van links naar rechts: Peter Joore, Ben Vuyk, Stefanie  Solleveld, Marco van Unen,
Arne van der Zande en Ron Boers, Jurylid Ben Trooster staat niet op deze foto.