Menu

De uitreiking van de prijzen

maart 30, 2015 - Nieuws

 

Malle Babbe is de winnaar van de Uitblinker van 2014
Bierlokaal Antonius was recent het toneel van de uitreiking van diverse prijzen. Zo was er een onderscheiding voor de “laatste” Uitblinker 2014 “Oude Stijl” , de ‘Uitschenker 2014’ en de ‘Publieksprijs Uitblinker’. De publieksprijs werd gewonnen door Gallo D’Oro en de Uitschenker ging naar Dita Poldervaart van het etablissement Hendriks Huyskamer. De Uitblinker tenslotte ging naar Malle Babbe. De uitbater van Malle Babbe –Marco Geluk- was verguld met de bokaal, oorkonde en een kunstwerk van kunstenares Marion Hoogendijk. In het verleden was hij talloze keren genomineerd maar kwam steeds net niet bij de bel, dit jaar wel en dat kon ieders goedkeuring wegdragen.

Malle Babbe winnaar!
Bodega Malle Babbe aan de Brede Havenstraat in Vlaardingen heeft de Uitblinker 2015 gewonnen. Deze Uitblinker is de prijs voor de beste horecagelegenheid. Uitbater Marco Geluk kreeg een oorkonde en glazen bokaal uitgereikt uit handen van wethouder Cees Oosterom. De prijsuitreiking vond plaats in het Belgisch bier- en eetcafé Antonius aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Antonius was de winnaar van de vorige editie en verzorgde, volgens de traditie, de receptie en ontvangst van de genodigden die op de uitreiking van de Uitblinker waren afgekomen. De andere vier genomineerden waren Concordia, Hendrik’s Huyskamer, Smakelijk en Da Angelo.

Jury: pareltje in de horeca
Leuk om te weten is wat er in het eindrapport van de jury heeft gestaan. Daar viel onder andere in te lezen dat –volgens de jury- de winnaar al jaren behoort tot de pareltjes van de Vlaardingse horeca. De collegialiteit en betrokkenheid van eigenaar Marco Geluk worden zeer gewaardeerd. Om de persoonlijke betrokkenheid van de ondernemers bij hun klanten te stimuleren, is er een prijs voor de beste gastvrouw/gastheer. Deze prijs heet Uitschenker. Deze werd voor het derde jaar uitgereikt. Dit jaar pakte Dita Poldervaart van Hendrik’s Huyskamer de Uitblinker 2015. De winnares van vorige jaar, Yf Penders van het Delta Hotel, reikte haar de prijs uit. Niet alleen de jury had een stem, het publiek kon meestemmen via een website op de eigen favoriete horecagelegenheid. Met ruime voorsprong werd de Publieksprijs gewonnen door Italiaans restaurant Gallo d’Oro.

Traditie voorzetten met nieuwe partijen
Eerder had de gemeenteraad besloten de door haarzelf ingestelde Uitblinker dit jaar voor het laatst uit te reiken. Anderen hadden daar over nagedacht, zo bleek. Ben Vuijk, horecaman pur sang, kondigde aan dat de traditie van elf jaar wordt voortgezet. De nieuwe partijen die verder gaan met de prijzen, zijn Stichting Ons Vlaardingen, het Delta Hotel en een aantal toeleveranciers van de horeca. Aan het einde van de avond dankte de voorzitter de volgende leden voor de adviezen: Ron Boers, Stefanie Solleveld, Arne van de zande, Ben Trooster, Ben Vuijk en Maarten Keizerwaard (ambtelijke ondersteuning vanuit de Griffie). Verder nog woorden van dank voor reclamemaker Cor Huis in ’t Veld van The Profs voor de realisatie van de Facebook page en website van de “Uitblinker” en lovende woorden daarnaast voor Sandy Struijs en Herman van Nieuwenhuizen voor het ter beschikking stellen van de foto’s.